Therapie - Praktijk Marloes de Jong

Therapie

“Van moeilijkheid naar vaardigheid.”

De therapie start altijd met een intakegesprek met u en uw kind. Het doel van dit gesprek is kennis maken met elkaar en het verduidelijken van de hulpvraag van uw kind. Belangrijk is om erachter te komen wat precies de moeilijkheid is die uw kind ervaart, hoe uw kind hierover denkt en doet en hoe hij hier op een voor hem passende manier mee om kan gaan, zodat hij zich gelukkiger voelt. Aan de hand daarvan wordt besproken hoe de therapie verder zal worden vorm gegeven.

Het doel van de therapie is dat uw kind grip krijgt op datgene waar hij/zij last van heeft.

Samen ontdekken we dat er andere keuzemogelijkheden zijn dan wat hij/zij tot nu toe geleerd heeft en tot dusver niet gewerkt heeft. De therapie is altijd volledig op maat voor uw kind.

 

Coaching /therapie

Het verschil tussen coaching en therapie:

Coaching is kortdurende, oplossingsgerichte begeleiding voor kinderen en jongeren die tijdelijk uit balans zijn. Binnen coaching wordt gezocht naar mogelijkheden om een moeilijkheid praktisch op te lossen. De nadruk ligt hier op het denken en doen. Er wordt bijvoorbeeld gewerkt met cognitieve gedragstherapie, rollenspellen en ontspanningsoefeningen.

Therapie is meer gericht op het verkennen en uitdiepen van de moeilijkheid van je kind. Bij therapie is er naast het denken en doen ook aandacht voor emoties en ruimte voor vragen als ‘wie ben ik?’ of ‘wat vind ik belangrijk in het leven?’. De therapievormen zijn hierdoor intensiever. Hierdoor kan op een dieper niveau een oplossing worden gevonden voor de moeilijkheid van je kind.

Tijdens de therapie gaat uw kind op allerlei manieren aan het werk.

Therapie vormen die ingezet kunnen worden zijn:

  • Gesprekstechnieken
  • Inzichtgevende therapie (psycho – educatie)
  • Oplossingsgerichte therapie
  • Cognitieve gedragstherapie (helpende gedachten, RET)
  • Kids Skill (stappenplan)
  • Ouderbegeleiding
  • Meditatie en ontspanningsoefeningen
  • Ademhalingstechnieken.
  • Exposure therapie

 

Er wordt altijd gekozen voor de werkvorm die het best bij uw kind past en die voor uw kind passend is.

Ook kan er tijdens de therapie onderdelen van de  trainingen ingezet worden zoals de faalangst – reductie training, de weerbaarheids – sociale vaardigheidstraining en de ‘ik leer leren’ training. Kijk voor meer informatie onder ‘trainingen’.

"Van moeilijkheid naar vaardigheid"
Maak een afspraak