Weerbaar communiceren voor pubers - Praktijk Marloes de Jong

Weerbaar communiceren voor pubers

Weerbaar communiceren voor pubers. Oftewel: sociaal vaardig leren zijn in moeilijke situaties.

Deze training is bestemd voor pubers en bevat 4 bijeenkomsten. Daarnaast is het mogelijk voor de ouders om een workshop te volgen bestaande uit 2 lessen.

In deze speelse training leren pubers omgaan met hun gedrag; wat vaak te onverschillig, te brutaal of te non-assertief is ten opzichte van ouders, leraren en elkaar.

Pubers ontdekken door de spelvormen dat er andere manieren zijn om je zin te krijgen en hoe je dat voor elkaar krijgt. Pubers krijgen inzicht in hoe ze in verschillende situaties reageren en ontdekken dat dit vaak niet de beste optie is. Samen met anderen of in een één op één situatie worden dagelijkse momenten besproken en uitgetest.

Wat levert de training weerbaar communiceren pubers en hun ouders op?

Plezier, inzicht, meer gedragsmogelijkheden, aangenamer voor zichzelf en voor de omgeving, positief voor je belangen opkomen, weerbaarheid, respect voor anderen en nog heel veel meer door inzicht en bewustwording van je eigen gedrag.

De 4 lessen bestaan uit:

  • Alle aspecten van weerbaarheid en je grenzen kennen en grenzen stellen.
  • Ontdekken hoe je thuis communiceert en hoe dit handiger kan aan de hand van dagelijkse situaties
  • Ontdekken hoe je op school met leraren en medeleerlingen omgaat en hoe je dit slimmer aan kan pakken als het nodig is.
  • Ontdekken hoe je omgaat met vrienden en als je werkt met je collega’s en hoe je maximaal je zin kunt krijgen op een positieve manier.

Ook voor ouders die veel willen opsteken en graag een positieve relatie met hun puber willen, is er een workshop bestaande uit 2 lessen voor ouders.